Dieët of allergie
Veel mensen (vooral kinderen) kampen tegenwoordig met gezondheidsproblemen vanwege een alllergie. Hievoor dienen zij een dieet te volgen, meestal op aanwijzing van een arts en/of dieetiste. Echte Bakker Martens is een veelzijdige ambachtelijke bakker, maar kan om hygiènetechnische en soms economische redenen niet alle dieetbrood-en banketproducten maken.
De volgende dieetprodukten zijn in alle winkels uit voorraad verkrijgbaar bij bakkerij Martens. Het dient echter de aanbeveling, minimaal 1 dag van te voren te bestellen, zodat nagekeken kan worden of het artikel op voorraad is. Zoniet, dan kan het tijdig gemaakt worden.
Nieuw in ons assortiment Gilde Fit brood
Een volkorenbrood vol vezels en eiwitten, met een verlaagd koolhydraatgehalte (48% minder koolhydraten)
Diepvries product
(Past in een koolhydraat-arm dieet!)
Zoutloos brood
Zoutloos bruinbrood (licht of gewoon tarwe of volkoren, per ½ verpakt op voorraad, vanuit diepvries)
Suikervrij gebak
Suikervrije vlaaitjes 1-persoons (kersen, abrikozen, appel)
Glutenarm gebak
Glutenarm gebak 1-persoons, middel of grote taart (christoffel of progres). (Wordt wel in de bakkerij verwerkt waar andere glutenproducten worden bereid). (Diepvries)
Glutevrij en lactosevrij gebak in de smaken, choco, aardbeien, perzik en blauwe bessen. (Diepvries)
Kijk op onze webshop voor meer informatie!
Melkvrij brood
Er is melk en er is melk.
Mensen met een melkallergie moeten weten voor welke melk zij allergisch zijn. Koemelk is de meest bekende allergie en zit in bijna alle witte broden en broodjes.
De toevoeging van koemelk zorgt ervoor dat het brood zachter van smaak en langer smeuiig is. In Limburg wil men dit, vandaar dat onze broden ook zo worden gemaakt.
Van nature zitten er in de tarwekorrel, waarvan brood gemaakt, wordt ook melkderivaten. Dit is niet eruit te krijgen, omdat het in een natuurprodukt zit. Daarvoor moet speciaal meel gebruikt worden.
Melkarm brood zijn bij ons alle (licht)bruine broden en alle harde broodjes zowel wit als bruin, de volkorensoorten (mits niet allergisch voor melkderivaten uit tarwe), roggebroodsoorten.
Diëten en allergieën
De volgende grondstoffen kunnen allergische reactie’s veroorzaken bij personen die een overgevoeligheid hebben voor het betreffende ingrediënt. Wij hebben de meest voorkomende op alfabetische volgorde gezet.
Het volgen van een dieet dient in deze gevallen uitsluitend op dokteradvies te worden gevolgt.
De verkoopster kan u altijd helpen met het kiezen van een juiste broodsoort.